5 Gode Selvhjælpsbøger

Billede: Pixabay

Hvis du vil udvikle dig, er bøger en god informationskilde til, hvordan du kan finde viden til at blive bedre. ReWork handler om det gode arbejdsliv med fart på karrieren, og derfor finder vi selv stor inspiration i at læse gode bøger om personlig udvikling.

Hvad er en selvhjælpsbog? En selvhjælpsbog er skrevet med henblik på personlig udvikling og forbedring af livskvalitet. Selvhjælpsbøger giver som regel metoder til, hvordan du kan forbedre dig inden for bestemte områder, og har det formål, at du skal få mere velvære i livet og blive ved med at udvikle dig selv.

5 gode selvhjælpsbøger

Vi har samlet fem gode bøger til selvhjælp, som vi gerne vil anbefale. Vi har selv læst fire af dem, og derudover har vi fundet en bog af samme navn som vores hjemmeside, som er blevet anmeldt af børsen.

7 gode vaner af Stephen Covey

Bogens engelske titel er: The 7 habits of Highly Effective People og blev først udgivet tilbage i 1989. Bogen er skrevet af forfatteren Stephen Covey og er en selvhjælpsbog med en indfaldsvinkel til erhvervslivet.

De 7 gode vaner, som er opskriften på et bedre liv, bliver beskrevet i disse punkter:

  1. Vær proaktiv
  2. Begynd med slutningen
  3. Gør det første først
  4. Tænk vind/vind
  5. Sørg først at forstå, dernæst at blive forstået
  6. Skab synergi
  7. Slib saven

Bogen er meget anerkendt indenfor selvhjælpsbøger, og den giver nogle rigtige gode teknikker til, hvordan man kan få en bedre og mere effektiv hverdag. Der er blandt andet gode råd til et evig aktuelt emne: Aktiv lytning.

Afvigerne - Historien om succes af Malcolm Gladwell

Den oprindelige titel er Outliers, som er skrevet af videnskabsforfatteren Malcolm Gladwell. I bogen dykker han ned i historien bag succesfulde mennesker, og ser på, hvilke faktorer der har medvirket til, at individualister opnår succes.

Blandt andet beskriver han den berømte regel om 10.000 timer. Derudover er bogen fyldt med interessante sociologiske undersøgelser.

Råd fra en ven af Anthony Robbins

Den engelske titel er Notes from a friend. Bogen er skrevet af den utrolig berømte livsstilscoach Tony Robbins. Bogen er en hurtig og simpel guide til, hvordan man tager styringen over sit eget liv.

Bogen er fyldt med historiske eksempler på, hvordan succesfulde mennesker har klaret sig med deres karriere. Derudover er der også en masse af forfatterens egne historier og fortolkninger.

Født til løb af Christopher McDougall

Engelsk titel: Born to Run. Bogen er som sådan ikke en selvhjælpsbog, men en historie om forfatteren og opdagelsen af et skjult folkefærd, superatleter og det største løb i historien, som verden aldrig har set.

Bogen er både en god guide til, hvordan man kan komme i gang med at løbe, men kommer med en masse filosofiske perspektiver om, hvordan man kan påvirke sin mentalitet om, hvordan mindre er mere.

Vi synes bogen er yderst anbefalelsesværdig, og du kan læse mere om bogen, hvis du følger dette link: https://www.fitnrun.dk/born-to... 

Rework af David Heinemeier og Jason Fried

Da vi skrev artiklen, faldt vi lige over denne bog, ReWork. Børsen har givet den 6 ud af 6 stjerner. Bogen har et “simpler-is-better” perspektiv, og handler om erhvervslivet. Ud fra anmeldelser, ser bogen rigtig spændende ud, og det er en vi selv glæder os til at læse.

Se mere om den på følgende link: https://borsen.dk/nyheder/karr... 

Relaterede nyheder