Hvordan Måler Man Motivation? Mål Dine Medarbejders Motivation

Billede: Pixabay

Er dine medarbejdere motiveret, eller sidder de bare og fiser husleje af og venter på lønsedlen ?

Motivation kan være en lidt abstrakt ting, som oftest tales om, men som er svær at måle. Du kan dog gøre flere ting, som kan hjælpe dig med at måle dine medarbejders motivation. Herunder får du seks værktøjer til at måle dine medarbejders motivation.

Mål dine medarbejders motivation

Motivation behøver ikke kun være noget, som som fodboldtrænere snakker om før og efter kampene. Motivation hører også til i samtlige andre virksomheder - og du kan faktisk godt opstille parametre, som gør, at du kan måle dine medarbejders motivation.

  1. Antal hjemmearbejdsdage
  2. Antal fraværsdage
  3. Antal korte dage
  4. Ubekymret adfærd
  5. Usocial adfærd
  6. Vilje til at tage ansvar

Du kan måle helt konkret på antallet af hjemmearbejdsdage, antallet af fraværsdage, samt antallet af korte arbejdsdage for den enkelte medarbejder. Disse tal har du oftest lige ved hånden eller i et regneark, hvor du kan måle på medarbejderens motivation - sort på hvidt.

De øvrige parametre er lidt mere op til fortolkning, men her kan man enten forsøge at placere den enkelte medarbejder på en skala fra 1-5 eller 1-10. Den ubekymrede adfærd vil du se i forhold til, hvor detaljeorienteret medarbejderen er i udførelsen af arbejdet. Bliver der gået de ekstra små skridt for at levere, eller bliver der sprunget over, hvor gærdet er lavest?

Usocial adfærd er et parameter, idet studier har vist, at langsigtede mål og trivsel påvirkes direkte af arbejdsmiljøet. Et dårligt socialt arbejdsmiljø er derfor skadeligt og kan måles ved at vurdere, hvor socialt engageret den enkelte medarbejder er - og dermed også motivationen for den enkelte.

Sidst men ikke mindst er der den enkelte medarbejders vilje til at påtage sig ansvar. Her ses det, at højtmotiverede medarbejdere har en større vilje til at påtage sig nyt opgaver og nyt ansvar.

Bruger du disse seks parametre, kan du få en basisviden om, hvor høj dine medarbejders motivation er.

Tak for støtten

Denne artikel var udarbejdet med støtte fra Perlen Odense. 


Vi vil derfor gerne sende et stort TAK! Perlen Odense er en smykkeforhandler, som har et ekstraordinært udvalg af smykke i alle mulige afskygninger. Find blandt andet det populære mærke Pernille Corydon på deres hjemmeside og meget mere.

Relaterede nyheder