De Små, Naturlige Pauser Gør Arbejdsdagen Mere Effektiv

Billede: Craig Adderley

De små pauser, du tager i løbet af arbejdsdagen, giver dig masser af ny energi og gør dig meget mere effektiv og i øvrigt mindre stresset. Pauserne, de er der faktisk allerede, men det er vigtigt, at du er opmærksom på at udnytte dem.

Det lyder måske som en stor selvmodsigelse, men det er aldeles effektivt at holde en lille pause. Det er det, fordi en effektiv pause gør, at du klarer hovedet, trækker vejret og måske får rørt kroppen en smule, hvilket alt sammen resulterer i en mere effektiv arbejdsdag for dig. Du vil opleve, at du får bedre overblik samt lettere ved at se nye løsninger, og så kommer der mere kvalitet i dit arbejde, hvis du tager en lille pause engang imellem.

Og hvis du sørger for at være opmærksom på de naturlige pauser i din arbejdsdag, så behøver det ikke tage specielt lang tid at samle ny energi til dagens forskellige opgaver. For en god, effektiv pause skal ikke nødvendigvis være lang. Herunder får du 5 bud på effektive pauser, som du kan tage i løbet af din arbejdsdag.

#1 Brug ventetiden

Sørg for at bruge tiden, når du f.eks. venter på printeren, elevatoren eller grønt lys, til at stoppe op og tage et par dybe indåndinger helt ned i maven.

#2 Stop op

Når du er færdig med en opgave, så stop lige op engang, før du går videre til den næste. Du vil mærke, at du får lettere ved at huske de faglige detaljer og samler ny energi til den næste opgave.

#3 Bevæg dig

Det er meget hårdt for din krop og dit sind, hvis du ikke bevæger dig særligt meget i løbet af dagen. Tag derfor altid trappen, når du kan, og vælg altid den printer eller det toilet, som er længst væk fra dit skrivebord.

#4 Fald i staver

Jeps, den er god nok, tillad dig selv at falde lidt i stave og fokuser på dine egne sanser i nogle få, korte øjeblikke. Det vil gøre dig glad.

#5 Hent kaffe

Lad være med at have kaffe, te eller vand stående klar til hele dagen på bordet. På den måde har du en helt naturlig grund til at rejse dig og få rørt dig på en lille gåtur, når du i løbet af dagen bliver tørstigt - og du får også en pause.

Relaterede nyheder