Derfor Er De åbne Kontormiljøer En Skidt Idé

Billede: Jumpstory.dk

Det er vel efterhånden kun advokater og et lille fåtal af brancher, der ikke bruger de famøse kontorfællesskaber, der i høj grad præger de danske arbejdspladser. Det åbne miljø er den klart mest benyttede, hvilket der er mange gode grunde til. Dog er der også flere grunde til, at denne konstellation er en dårlig ide. Her er 6 af de grunde:

1. Produktiviteten falder

Mange tror, at det åbne kontorfællesskab skaber et kreativt og konkurrencepræget miljø, hvor kommunikationen og produktiviteten lever i bedste velgående. Dog forholder det sig ikke helt sådan.

Faktisk falder produktiviteten i gennemsnit med 15 procent, hvis man sammenligner åbne kontormiljøer med et lukket kontor.

2. Glæden falder

Et stort studie, hvor intet mindre end over 10.000 deltog, viste, af 9,5 ud af 10 foretrækker at arbejde i fred og ro. Dog viser det sig samtidig, at blot 4 ud af 10 har mulighed for at gøre dette. 3 ud af 10 sagde også, at de følte sig nødsaget til at forlade deres normale arbejdsplads, når de skal udføre visse opgaver.

3. Distraktionerne stiger

Kontorarbejdere spilder godt og vel 86 minutter om dagen på distraktioner, der er skabt på baggrund af det åbne kontormiljø. Dette får selvsagt ikke kun produktiviteten til at falde, men også trivslen blandt medarbejderne.

4. Sygdommen stiger

Ansatte der arbejder i åbne kontormiljøer er gennemsnitligt mere syge, sammenlignet med ansatte, der arbejder på lukkede kontorer. Dette skyldes blandt andet, at man langt nemmere smitter og bliver smittet af sine kollegaer.

Nogle undersøgelser har endda vist, at man some indehaver af et lukket kontormiljø kan forvente hel 62% flere sygedage end dem, der ikke benytter sig af denne indregningsmetode. Det er altså mange penge, der ryger på den baggrund!

6. Uligheden synliggøres

Selvom langt de fleste på en arbejdsplads sidder i de åbne kontormiljøer, så er der næsten altid også en række ledere, der har deres eget kontor. Dette er en meget synlig og mærkbar ulighed, som alle på arbejdspladsen bliver mindet om på daglig basis.

Tak til CarSound
Afslutningvis vil vi gerne sende et stort tak til CarSound, som via støtte har gjort denne artikel mulig. CarSound Bilstereo sikre dig bedre lyd når du kører bil.

Relaterede nyheder