Hvor Mange Timer Må Man Arbejde I Træk?

Billede: Valeria Boltneva

Lange arbejdsdage er i højere eller mindre grad en del af manges arbejdsliv. Dermed ikke sagt, at man skal knokle 13 timer hver eneste dag, men rigtig mange oplever lange dage engang imellem i forbindelse med travlhed eller andet. Men hvor længe er det egentlig, man må arbejde på et døgn?

Hvor mange timer må man arbejde i træk? Man må ikke arbejde mere end 13 timer på et døgn. Man skal nemlig have minimum 11 timers hvile i løbet af et døgn. Dette er en regel, der er fastlagt af Arbejdstilsynet. Det er dog langt fra alle arbejdsgivere, der er bekendt med denne regel. 

Selvom der kan være afvigelser fra reglen, så er det faktisk meget sjældent, at det reelt set er en berettiget fravigelse. Hvis din arbejdsgiver eksempelvis argumenterer for, at der er ekstraordinært travlt, at opgaven er ekstraordinær vigtig eller lignende, så er det altså ikke nok til at afvige fra reglen. 

Faktisk skal vi helt ud i et scenarie, hvor man eksempelvis befinder sig på en boreplatform, og ikke kan komme hjem eller ud pga. dårligt vejr. I dette tilfælde er det acceptabelt at afvige fra reglen, da det er en nødvendighed for at opretholde sikkerheden på platformen. 

Det er sådanne situationer og lignende, der kan accepteres i forbindelse med fravigelse. Ikke pludselig travlhed eller lignende.

Relaterede nyheder