Sådan Får Du Et Gladere Arbejdsliv

Billede: Canva

Den gennemsnitlige danske arbejdsuge ligger på 37,5 time. Arbejdsdagen udgør altså en kæmpe del vores liv. Derfor er det utroligt vigtigt, at vi ikke kun nyder vores fritid, men også vores arbejdsliv. I den anledning er arbejdsglæde nøgleordet. Her er fem tips til, hvordan du får større arbejdsglæde, og dermed (formentligt) også større livsglæde.

Gør noget for dine kollegaer

Du kan skabe rigtig god stemning ved at gøre noget godt for dine kollegaer. Det behøver hverken være noget stort eller prangende. Det vigtigste er bare at skabe en god stemning.

Det kan være noget så enkelt som at tage en ekstra kop kaffe med til en kollega, når du alligevel selv henter en kop. Det skaber god stemning, din kollega bliver glad, i får måske en lille hyggesnak -Du skaber bedre arbejdsglæde.

Ros og engagement

De fleste sætter pris på dybfølt og oprigtig ros. Desværre er ros også noget, som langt fra alle ledere praktiserer. Du kan selv tage initiativ til at skabe bedre stemning ved at rose dine kollegaer eller underordnede.

Det behøver ikke være meget mere end et klap på skulderen, et positiv kommentar, eller en high-five.

Godmorgen

Start dagen godt ved at hilse dine kollegaer godmorgen. Der er intet værre end at møde ind til en virksomhed, hvor stemningen er flad og ingen siger godmorgen. En venlig morgenhilsen kan skabe en helt anderledes og god stemning.

Fokuser på de positive ting

Før du afslutter hver arbejdsdag, bør du minde dig selv om nogle gode ting, der er sket i løbet af arbejdsdagen. For eksempel “bare” tre ting. Skriv dem ned, og tænk over, hvorfor de var gode. Det gør, at du går hjem med et positivt syn på dagen, hvilket vil gøre, at du ser langt mere frem til den efterfølgende arbejdsdag.

Kvalitetstid med dig selv

Det er en rigtig god ide at finde et lille pusterum i løbet af dagen. Find et sted, hvor du kan sidde uforstyrret, og hvor du kan få et tiltrængt pusterum. Lad endelig din mobil blive på skrivebordet!

Tak til Mondo Kaos
Vi takker Mondo Kaos for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe Cocktailkjoler.

Relaterede nyheder