Lær At Leve I Nuet » ZEN » Mere Nærvær, Mindre Stress!

Billede: Canva.com

Hos ReWork gør vi en dyd ud af at skrive om, hvordan man kan få en mere balanceret hverdag, når det kommer til erhvervslivet og det private liv. I dagens artikel vil vi komme ind på fænomenet Zen, der er blevet dyrket i mere end 2000 år!

Hvad er zen? Hurtig Forklaring

Hvis du ikke er bekendt med Zen, så får du her en hurtig forklaring. Zen har rødder i buddhismen, og der er faktisk en undergenre, der hedder Zenbuddhisme. Det er især i Japan og Kina, hvor zen er blevet dyrket som en form for guddommelig indsigt.

Zen er en meditationsmetode, hvor man kan lære at finde sine indre ro, men også være til stede i nuet.

Læs mere om zen meditation her: Træn Dit Sind Med Meditation

Vi kommer ofte med råd til, hvordan du kan skabe et bedre arbejdsmiljø på arbejdet, men det hele starter faktisk med dig selv. Føler du dig presset eller stresset på arbejde, så kan det skyldes mange ting. Ofte har det noget med ens egne forventninger at gøre, medmindre man selvfølgelig har et arbejde, hvor andres liv eksempelvis er afhængige af dette.

De fleste vil gerne præstere så godt som muligt, når de er på arbejde. Man bruger omkring en tredjedel af sin hverdag på en almindelig arbejdsplads, og det er utrolig vigtig at få det bedste ud af det.

Mere nærvær og mindre stress på arbejdspladsen

Ikke alle kan få deres blueprint drømmejob, men man kan sagtens skabe sin egen drømmearbejdsplads med den rette indstilling og attitude. Det lyder måske som noget vås, men så har du måske også allerede her en forkert indstilling til zen.

Mange oplever utrolig mange sundhedsfordele ved at meditere. Det kan både hjælpe på krop, sind og sjæl. Hvis du dyrker zen kan du lære at være mere tilstede i din hverdag, og det er ikke altid så simpelt, som det ellers lyder.

Zen Master - Lær fra de bedste

Hvis man er en Zen Master er man en, der lærer andre om Zen. Dette kommer ikke uden træning, men der er ingen fast definition på, hvornår man er en Zen Master. Den mest legendariske basketball træner Phil Jackson, er kendt for at lære sine spillere om zen og meditation.

Han har eksempelvis været træner for både Michael Jordan og Kobe Bryant, hvor han som træner har vundet i alt 11 mesterskaber og sågar nogle ekstra som spiller.

Man kan lære meget af spillere som Michael Jordan og Kobe Bryant, og de har en kæmpe passion for, hvad de laver. Man skal dog også huske på, at de har haft muligvis den bedste træner i historien, og denne træner lærte altså, hvad zen egentlig er.

Kobe Bryant skabte sit eget trademark, der hedder Mamba Mentality. Dette er også noget du kan bruge til at få mere ud af dig selv. Læs vores artikel herom: Mamba Mentality - Skab En Bedre Version Af Dig Selv

Tak fordi du læste med.

Tak for støtten

Vi skal også lige sende et tak og en hilsen til virksomheden ZenseHome, der via deres støtte har gjort udgivelsen af denne artikel til en virkelighed. ZenseHome hjælper både virksomheder og private til en smarte hverdag, hvor de hjælper med en intelligent el-installation. De har blandt andet en masse smart home tilbehør som eksempelvis lampeudtag, betjeningstryk og stikkontakter i deres sortiment.

Relaterede nyheder