6 Ting, Du Skal Vide Om Praktik

Billede: Jumpstory.dk

Der er rigtig mange studier, hvor praktik enten er et valgfrit eller obligatorisk element af uddannelsen. Praktik kan være en fantastisk mulighed for at få erhvervserfaring, kendskab til en branche, og så er det en oplagt mulighed for at få foden indenfor i en virksomhed, der har brug for arbejdskraft, som du kan tilbyde.

Dog er der nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du påbegynder en praktikperiode. Vi har lavet denne liste med 8 ting, du skal være opmærksom på.

1. Det er fuldtid!

Langt de fleste praktikperioder foregår fuldtid, altså 37 timer i ugen. Det kan selvfølgelig variere lidt, og ofte vil ens arbejdsgiver ikke være så striks med, om du er der lidt mindre eller mere, da han jo ikke betaler for din tid.

Dog skal du være der de 37 timer om ugen, hvis du gerne vil gøre et godt indtryk. Dette giver dig også en fornemmelse af, hvordan en arbejdsuge ser ud i fremtiden, hvordan man prioriterer sin tid osv.

2. Det kan være svært at passe et studiejob

I og med, at du allerede er beskæftiget 37 timer om ugen, så vil nogen få svært ved også at passe deres studiejob. For nogen kan det rent logistisk og praktisk ikke lade sig gøre, for andre er arbejdsbyrden for stor.

Nogle vil relativt ubesværet kunne passe begge ting. Det ene er ikke mere rigtigt end det andet, da vi alle er forskellige, det vigtigste er bare, at man er opmærksom på den udfordring, der kan ligge foran en.

3. Du får ingen løn

Praktik er som regel helt og aldeles ulønnet. Du kan altså ikke se frem til den helt store lønfest, når du starter praktik. Du vil som oftest være nødsaget til at nøjes med din SU. Til gengæld vil praktikstedet ofte give en gave, når du er færdig.

4. Klar, parat, ansvar

Når du kommer i praktik, så vil du ofte få en helt del mere ansvar, end du er vent til på studiet. Dette gælder især, hvis du er i praktik i en mindre virksomhed. Vær klar til at tage hånd om det ansvar, hvis du virkelig vil imponere.

5. Vær ude i god tid

De bedste praktikpladser bliver som regel taget relativt hurtigt. Du skal altså ikke hænge i bremsen, hvis du vil have en af de eftertragtede pladser. Hvis du sidder på dine hænder og venter, så risikerer du blot, at de sjove, spændende og eftertragtede stillinger er pistvæk.

6. Skriv en ordentlig ansøgning

Når du skal lande en fed praktikplads, så skal du betragte det lidt som at søge et job. Du er nødt til at gøre dig umage med din ansøgning, hvis du vil tages i betragtning. Praktikpladser kan være præcist lige så eftertragtede som stillinger.

Tak til Liams
Afslutningsvis vil jeg gerne sende et kæmpe tak til Liams, der via støtte har gjort denne artikel mulig. Du kan blandt andet finde en Sebra Dukkevogn derinde.

Relaterede nyheder