Få Tips Til En Bedre Ansøgning

Billede: Pixabay

Hvis du står og skal til at søge job, så er den første fase ofte også en af de vigtigste, nemlig udarbejdelsen af den perfekte ansøgning.

Det er ikke altid nemt at skrive en god ansøgning, men vi kan her give dig nogle gode råd til, hvad der ville være en god ide at have med i ansøgning, og hvad der ville være knapt så god en ide.

Hold de personlige ting korte

Du skal selvfølgelig have en præsentation med af dig selv, hvem du er, hvor gammel du er og hvor du bor. Alle sådan nogle personlige ting, som kan være relevante for virksomheden at vide.

Når det så er sagt, så undlad at skriv en halv til en hel side omkring din opvækst, største drømme og din familie.

Det er meget sjældent at dette er relevant for virksomheden, så dette vil bare være spildt og du vil også meget hurtigt miste læserens interesse.

Tidligere joberfaring osv. som virksomheden måske kunne finde interessant, skal selvfølgelig være en del af ansøgning, men husk nu at begræns dig, så ansøgningen ikke bliver for lang og overflødig.

Din motivation er vigtig

Virksomheder elsker motiverede og glade medarbejdere, da disse bidrager rigtig positivt til effektiviteten og arbejdsmiljøet i virksomheden.

Derfor vil det hæve kvaliteten af din ansøgning, hvis du beskriver din motivation for arbejdet, branchen eller måske endda virksomheden selv.

Dette kan også være med til at adskille dig fra de konkurrerende ansøgninger, som muligvis ikke har vist den samme motivation, faktisk vil dette være en rigtig stor fordel for din ansøgning.

Show them you know them

Nogle virksomheder læser rigtig mange ansøgninger, når der bliver slået et jobopslag op, hvoraf nogle nogle af dem måske er smidt ud til mange forskellige virksomheder.

Derfor er det også en god ide, at have lavet dit researcharbejde på forhånd og vise i sin ansøgning, at man rent faktisk kender den virksomhed man sender sin ansøgning ud til.

Dette vil også være med differentiere din ansøgning fra de andre og personen, som ender med at læse de forskellige ansøgninger, vil helt sikkert foretrække en ansat, som på forhånd kender til virksomheden, frem for en der ikke gør.

Dette kan også spare virksomheden for en masse tid, og hvis de vælger at ansætte dig, spare dem for en masse unødvendigt forklaring og bøvl i oplæringsperioden.

Derfor vil det altså være en kæmpe fordel i din ansøgning, hvis du kan vise virksomheden, da du allerede har kendskab til dem.

Afgrænsning

Der er ingen der gider læse en ansøgning, som er ret meget over en normal A4 side lang, da dette hurtigt bliver meget at læse, hvis man har en god bunke ansøgninger.

Derudover er det også de færreste ansøgninger over en enkelt side, som rent faktisk er meget relevante, gennem hele ansøgningen.

Hold dig derfor hele tiden kritisk over for det du selv skriver i den ansøgning, og du kan med fordel stille dig selv det spørgsmål, er dette relevant for virksomheden at vide?

Du kan også stille dig selv spørgsmål som, kan virksomheden bruge den her information til noget, eller, bør virksomheden vide det her?

Dette kan hjælpe dig til at holde din ansøgning specifik, målrettet og relevant.

Læs din ansøgning grundigt igennem

En ansøgning fyldt med sjusket skrivning og et hav af grammatiske fejl, kommer meget hurtigt til at virke meget uprofessionelt.

Det vil derfor ikke tage ret lang tid for læseren at udelukke din ansøgning, hvis den er fyldt med stavefejl, kommafejl eller lignende.

Læs derfor gerne din ansøgning grundigt igennem, meget gerne mere end en enkelt gang, eller få nogle friske øjne på den. Andre kan somme tider spotte noget, som du ikke selv lige ligger mærke til.

Professionelt billede

Enhver god ansøgning bør have et billede af personen der ansøger, men det er langt fra alle billeder, som er lige gode at smide på en ansøgning.

Husk på, at din fremtidige arbejdsgiver eller kollegaer skal læse din ansøgning, så undlad for guds skyld et billede fra en natklub, en god lørdag aften med kammeraterne eller veninderne.

Tænk også gerne over din påklædning på billedet. Det kan godt være du synes et billede af dig selv i badetøj er utrolig flot, men det er altså ikke vildt passende for din fremtidige arbejdsgiver.

Et professionelt billede, hvor du er smilende, har fin påklædning på og kigger ind i kameraet, er et noget mere passende billede, at smide på ansøgningen.

Hvis du har dette på plads, inden du går i gang med udarbejdelsen af din ansøgning, så har du et godt grundlag for, at skrive en rigtig god ansøgning.

Relaterede nyheder