Hvad Er En Disc Profil? Kend Din Personlighedstype

Billede: Canva.com

Man kan bruge en personlighedstest i rigtig mange henseender. Det vigtigste ved testen er i bund og grund, at du kender dig selv. Ved at have styr på dine stærke og svage sider, kan du nemlig også finde ud af, hvor du kan forbedre dig. Det er noget vi altid har fokus på, her på ReWork.

Hvad er en DISC profil? En DISC profil er en personlighedsanalyse, som laver det der hedder en personprofil over vedkommende der tager en DISC-analysen. Initialforkortelsen af DISC står for Dominance, Influence, Steadiness, Conscientious. Ud fra et spørgeskema bliver man placeret i den personprofil, der passer til svarende.

I den klassiske DISC analyse er der 28 spørgsmål, som man skal igennem, men testen er blevet udvidet flere gange. DISC er en af de mest populære personlighedstest, og den findes på utrolig mange forskellige sprog.

Der er mange andre personlighedstest såsom: Garuda, MBTI/JTI, Hogan, NEO-pir og OPQ 32.

Det er klart, at en personlighedstest ikke siger alt om, hvem man er som person. Alligevel benyttes den af mange virksomheder, sportshold og organisationer verden over, da den især kan være brugbar, når man skal sammensætte flere personer sammen.

Det er nemlig forskelligt, hvilke personligheder der er gode til nogle funktioner og hvilke der arbejder godt sammen.

Der er derfor ikke nogen personlighedstype der er bedst, men der er nogle stillinger, hvor nogle personlighedstyper er mere attraktive, hvor de ofte har brug for at blive sammensat med en anden personlighedstype for at fungere bedst muligt.

Det kan lyde lidt abstrakt, at man ud fra 28 spørgsmål kan vurdere så mange ting om en person, og der er derfor også tit debat om, hvor meget man skal tage højde for personlighedstest. Det er dog en kæmpe del af mange virksomheders rekrutteringsprocess, men det er altså også en god idé at tage, hvis man vil vide lidt mere om sig selv.


For på trods af, at man ikke kan finde ud af alt om sig selv, er det godt at vide lidt om, hvilken personlighedstype man er. Så kan man nemlig bedre arbejde med sine svage og stærke sider, og lidt ligesom et horoskop ofte passer på en, ja så gør en personlighedstest altså også.

Oversat til dansk står DISC-profilen for Dominans, indflydelse, stabilitet og samvittighedsfuld. Her deler man hvert bogstav ind i kasser, hvor man kan bryde kasserne ned i nogle stikord, der beskriver profilen. Ofte besidder man lidt af de stikord, der findes i alle profiler, men man kan ofte finde en af profilerne, hvor man passer langt bedre på en de andre.

D-personer er meget autoritære og vil gerne se resultater.

I-personer søger indflydelse og er meget optimistiske

S-personer er meget samarbejdsvillige og tålmodige

C-personer er meget systematiske og struktureret

Bryder man profilerne endnu mere ned, kan man tolke mange flere ting ud fra hvert bogstav.

Dette var en hurtig forklaring på, hvad en DISC-profil er, og det er egentlig bare en personlighedstest, som både kan bruges til rekruttering, medarbejderudviklingssamtaler og ikke mindst til at forbedre sine egne præstationer.

Tak til avXperten

Vi vil gerne sende et tak til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Skal du have nyt elektronik, komponenter, eller mangler du en ny ledning? Så har avXperten et af Danmarks mest prisstærke udvalg.

Relaterede nyheder