Undersøgelse: Studiejobs Er Vigtigere End Karakterer

Billede: Jumpstory.dk

Vidste du, at relevant erfaring gennem studiejobs, samt gode sociale evner, vægter højere hos de fleste arbejdsgivere, end gode karakterer gør? Dette har en undersøgelse vist.

En undersøgelse, hvor hele 754 virksomheder deltog, viste, at ting som et studierelevante jobs, tilpasningsevne og gode sociale evner gør dig mere attraktiv som kandidat end høje karakterer.

Så hvis du lige nu, eller snart, sidder og stresser over, hvilken en karakter du ender med at få for dit speciale, afhandling eller bachelor opgave, så gør du det måske helt uden grund.

Det viser sig, at de danske arbejdsgivere blot skimter dit eksamensbevis igennem, men derimod læser de dit CV og LinkedIn profil grundigt igennem.

Faktisk var det blot seks procent af de virksomheder, der deltog i undersøgelsen, der mente, at karakterer er det vigtigste parameter hos nye potentielle medarbejdere.

Derimod mener hele 73 procent af undersøgelsens deltagere, at et studierelevant job i høj grad er et vigtigt parameter.

Dette viser undersøgelsen, der er udarbejdet af Ballisager.

Undersøgelsens resultat bliver understøttet af lederen af CBS Careers, Anne Horsager. Anne Horsager supplere med, at det ofte er virksomheder, der har et meget stort rekrutteringsgrundlag, som stadig ligger stor vægt på karakterer.

Majoriteten af de danske virksomheder fungerer ikke længere sådan, og det tegner heller ikke på at være sådan i virkeligheden. Virksomhederne vil hellere have ansatte, der er tilpasningsdygtige og effektive, hvilket ikke er nødvendigvis er de samme som dem, der modtager de aller højeste karakterer -Sådan udtaler Anne Horsager

Socialer medier er vigtige

Den ovennævnte undersøgelse redegjorde også for, at 67 procent af de adspurgte virksomheder bruger det sociale medie LinkedIn til at undersøge kandidaterne yderligere.

Til dette udtaler Anne Horsager:

Det er uden tvivl en fordel, hvis man har formået at udarbejde en god og fyldestgørende LinkedIn-profil. Herudover er det selvfølgelig også vigtigt at lave en målrettet ansøgning. Min erfaring er, at mange virksomheder bruger sociale medier når de rekrutterer, og at de samtidig vil se andre evner, end dem et studie påkræver.

Relaterede nyheder